søndag 28. oktober 2012

Vi Påviser Proteiner


Vi påviser proteiner:

Hensikt:  å lære å påvise proteiner i ulike matvaner

Utstyr: Reagensglass, dråpeteller, natronlut, kobbersulfatløsning, vann, eggehvite, melk, hvetemel, sjokolade, olivenolje

Forprøve 1:
*Ha litt eggehvite(proteiner) i et reagensglass
*Tilsett noen dråper natronlut og kobbersulfat
*Hvilken farge får løsningen? varm blå

Forprøve 2:
*Ha litt vann(ikke proteiner) i et reagensglass
*Tilsett noen dråper natronlut og kobbersulfat
* Hvilke farge får du? Varm blå

Matvareprøve:
3. Mos faste matvareprøver med ca. 20 mL vann i et begerglass. Alle matvarer som er flytende kan testes uten videre. 1-2 mL av løsningen helles over i et reagensglass. Det gjør ikke noe om det kommer noe grums med.
4.Test matprøven med proteintesten(biurettesten)

Framgansmåte:


Melk
1  1)  Ha melk i et reagensglass
2  2)  Tilsett natronlut og kobbersulfat
3  3) Hvilke farge får løsningen? Varm blå

     Hvetemel
    1) Ha litt hvetemel i et reagensglass
    2) Tilsett natronlut og kobbersulfatløsning
    3) Hvilken farge får løsningen? Varm blå

     Eggeplomme
    1) Ha eggeplomme i et reagensglass
    2) Tilsett natronlut og kobbersulfatløsning
    3) Hvilken farge får løsningen? Varm blå

     Eggehvite
    1) Ha eggehvite i et reagensglass
    2) Tilsett natronlut og kobbersulfatløsning
    3) Hvilken farge får løsningen? Lyse blå

     Melkesjokolade
    1) Ha melkesjokolade i et reagensglass
    2) Tilsett natronlut og kobbersulfatløsning
    3 Hvilken farge får løsningen? Varm blå

    Olivenolje
    1) Ha olivenolje i et reagensglass
    2) Tilsett natronlut og kobbersulfatløsning
    3) Hvilken farge får løsningen? Lyse blå
Konklusjon:  

Melk, Hvetemel, Eggehvite, Eggeplomme, melkesjokolade og skinke inneholder proteiner.
Eggehvite og olivenolje inneholder ikke proteiner.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar